понеділок, 22 квітня 2013 р.

Пензлики для нанесення макіяжу, як вибрати кісточки, їх види та різноманіття


 Пензлики (кісточки) - це самі застосовувані інструменти при виконанні макіяжу, ними можна наносити практично всі препарати декоративної косметики, вони зручні в роботі і добре піддаються очищенню та дезінфекції. Кисті діляться на натуральні та штучні (синтетичні), також вони розрізняються за формою, кольором, розміром, ворсу.



Синтетичні кісті
  Якісні синтетичні пензлі для макіяжу часто не поступаються натуральним, зате використання штучного ворсу дозволяє випускати недорогі кисті гарної якості. Споживачам, які не можуть собі дозволити купити дорогі професійні набори натуральних кистей, хороші штучні кисті припадуть і по гаманцю, і до душі.

Використовуються для роботи з жирними і рідкими текстурами: рідкими консілера, тональними основами, кремами, помадами, аквагримом. Синтетичні кисті не вбирають жири, тому хороші для кремових і гелевих текстур - консілера, коректора, кремових рум'ян, підводки і т.д. Штучні кисті пружні, ворс має синтетичний блиск. При плавленні на вогні синтетичний ворс розплавиться, утворивши шарік.Оні з успіхом замінюють кисті з натуральних волокон, т. к. менш схильні до зносу і краще піддаються дезінфекції. Зараз випускається багато високоякісних кистей з синтетики (нейлон, таклон).


Давайте більш детально поговоримо про натуральні кісті і про ворс з якого вони зроблені.

  Використовуються для нанесення сухих текстур: сухих тіней, розсипчастою і компактній пудр, сухих рум'ян, сухих корректоров.Натуральние кисті м'які, що не дуже пружні, ворс не гладко і не блищить.

  Білячі кісті мають широкий діапазон застосування, але найкраще вони підходять для нанесення пудри і рум'ян. Ці кисті завдяки тонкому ніжному ворсу вважаються самими м'якими, відмінно розтушовують і ідеально підходять для чутливої ​​шкіри, однак при цьому вимагають дуже обережного догляду.

  Кісті з поні відрізняються товстим, гладким і пружним ворсом, вони другі по м'якості після білки. Кистями з ворсу поні дуже добре розтушовувати рум'яна і тіні.

  Кісті з колонка відрізняються підвищеною зносостійкістю, в теж час вони м'які і пружні. Така пензлик вважається ідеальною для нанесення тіней.

  Найдорожчими і висококласними вважаються соболині кісті.Шерсть соболя м'яка і гладка, вона буде дуже делікатно стикатися з ніжними ділянками кожі.Такіе кисті мають підвищену пружністю і зносостійкістю.

  Кісті з борсука дуже м'які і пухнасті. Їх легко відрізнити від інших - забарвлення біла,
а в центрі темна смуга.

  Кісті з кози - жестковати (у волоса кози немає вершинки, уздовж його довжини маються скорочення і завиті волоски), але дуже пишні і добре тримають пудру.

  Є кісті і змішані, наприклад, з волоса білки і поні: волосся білки надає пензлику м'якість та еластичність, а волосся поні пружність і щільність. Кисті зі змішаного волоса поні та кози відрізняються шовковистістю і обсягом.

Розглянемо основні моменти.
 По ворсу кісті діляться на натуральні і синтетичні. Синтетичні кісті не вбирають жири, тому хороші для кремових і гелевих текстур - тони, консілера, коректора, кремових рум'ян, підводки і т.д. Зараз випускається багато високоякісних кістей з синтетики (нейлон, таклон). Для сипучих, пудрових продуктів потрібні кісті з натурального ворсу - білка, соболь, колонок, коза, поні, єнот, тхір.
  Кісті з білки самі м'які, гладкі.
  Кісті із соболя, колонка пружні, колір ворсу золотисто-коричневий. Чудові для макіяжу очей.
  Кісті з кози мають товстий хвилястий волосся. Вони об'ємні і жорсткуватий. Їх зазвичай використовують для пудри. Колір ворсу зазвичай чорний.
  Кісті з хутра поні застосовують для макіяжу очей та обличчя. Вони мають не дуже дорогу вартість. Кісті щільні, гладкі. Колір ворсу - коричневий.
  Бувають кісті змішані, наприклад поні-коза, або білка-поні. Вони поєднують в собі властивості 2 ворсом.

  За структурою ворс для кістей можна розділити на:
-Пружний гладкий ворс (колонок, найкращий і довговічний),
 -Пухкий м'який ворс (поні, білка),
-Щетинистий ворс (щетина),
-Пружний, гладкий, м'який ворс (соболь, найдорожчий).

За формою ворсистої частини кісті в поперечному зрізі розрізняють плоскі і круглі.

Клеєні кісті - менш міцні місце кріплення ворсу проклеюється спеціальним клеєм.
Також кисті бувають різані і складальні.

Набірні кісті - ворс підбирається волосся до волоска природними (необрізанці) кінцями, утворюючи м'який контур краю і плавний перехід від однієї довжини до іншої. Такі кисті ідеальні для розтушовування препаратів будь-якої консистенції дозволяють отримати непомітні переходи.

Різані кісті - не дорогі їх виготовляють без ретельного підбору ворсу по довжині,
 а контур краю формується стрижкою, кисті малопридатні для розтушовування, так як завжди залишають за собою різкі межі мазків, тому їх використовують для проведення ліній і нанесення чітких колірних плям.


При виборі пензликів важливу роль відіграє не тільки склад їх ворсу, але і якість виготовлення.
Обойма завжди повинна кріпитися «мертвою хваткою» до ручки, тобто ні в якому разі не зніматися і не крутитися.
Ворс пензлика повинен бути пружним, перевірити це можна, злегка натиснувши на неї. Якщо вона швидко приймає свій первісний вигляд і при цьому не разлохматітся - пружність в нормі.

Ручки кістей можуть бути виготовлені з дерева, з пластмаси, з кераміки. Переважні ручки з дерева, так як їх приємно тримати в руці, вони не облазив (за умови, що не мочити їх у воді), виглядають красиво, до того ж дерево - екологічний матеріал. Ручки із пластику дешевші і використовуються в недорогих кистях. Ручки з кераміки з розписом - для естетів (це, як правило, подарункові набори). Набивання ворсу може бути щільна, а може бути слабка. У хороших кистях використовується щільна набивка, волоски розташовані рівно, без просвітів, що не настовбурчується, утворюючи рівний зріз.

Сипучість кістей. Бюджетні набори кістей часто страждають деякою сипучістю, особливо на початку використання. У дорогих професійних кістей відомих марок сипучість неприпустима.

Не варто забувати, що за кістями потрібен догляд. Сушити кісті слід на рушник або вертикально. Ні в якому разі не варто класти на батарею або сушити феном!


Немає коментарів:

Дописати коментар